Urakointi.

Yleiskaapelointi, tietoverkkojen asennus ja valokuitu.

Yleiskaapelointi ja tietoverkkojen asennus.

Toteutamme omakotitalojen, taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen yleiskaapeloinnit eli datakaapeloinnit toiminta-alueellamme. Jos etsit luotettavaa, kustannustehokasta ja standardoitua teleasentajaa, ota yhteyttä ja pyydä arvio yleiskaapeloinnista.

Mitä kiinteistöjen yleiskaapelointi tarkoittaa?

Yleiskaapelointi tarkoittaa kiinteistön standardoitua kaapelointijärjestelmää. Kansankielellä puhutaan datakaapeloinnista. Yleiskaapeloinnin kautta mahdollistetaan esimerkiksi datasiirto eli internet-yhteydet, puhelinyhteydet ja turvallisuusjärjestelmien tiedonsiirto. Teemme yleiskaapeloinnit uudiskohteisiin sekä saneerauskohteisiin aina järjestelmän suunnittelusta asennukseen ja mittaukseen, pyydä meidät paikan päälle tekemään arvio yleiskaapeloinnista.

RJ45-pistorasioiden eli datapisteiden asennuksilla vakaampi internet-yhteys

Kun kiinteistöön halutaan internet-yhteys, toteutamme yleiskaapelointina RJ45-pistorasioiden eli datapisteiden asennuksen asiakkaan toivomiin paikkoihin.

Datapisteitä asennetaan yleiskaapeloinnin yhteydessä kiinteistöihin entistä enemmän. Tämä johtuu siitä, että kiinteistöjen rakenteet ja eristeet ovat entistä paksumpia ja pelkkä langaton signaali ei enää kata koko kiinteistöä. Jos kiinteistössä on käytössä pelkkä langaton yhteys reitittimen kautta, signaali ei välttämättä kanna jokaiseen huoneeseen tai signaali ei ole tarpeeksi luotettava datasiirtoon. Teimme esimerkiksi yleiskaapeloinnin Hämeenlinnassa 2021 valmistuneeseen toimistorakennukseen, johon asensimme datapisteitä 750 kappaletta. Datapisteiden avulla varmistetaan internet-yhteys koko kiinteistöön.

Yleiskaapeloinnin käyttöä voidaan muokata tarpeiden mukaan.

Yleiskaapeloinnin eli datakaapeloinnin trendi on, että kaapeleiden kautta halutaan siirtää muutakin internetiä ja puhetta. Nykyään yleiskaapeloinnin kautta pystytään adapterin kautta lähettämään videokuvaa. Yleiskaapelointi mahdollistaa suurten videotiedostojen ja esimerkiksi striimien lähettämisen nopeasti ja luotettavasti verkkoon.

Teemme yleiskaapeloinnit omakotitaloihin, kerrostaloihin, rivitaloihin ja liikekiinteistöihin laadukkaasti ja kustannustehokkaasti, pyydä arvio yleiskaapeloinnista.

Sähköpalvelu JP Vähätalo on SETI Oy:n valtuuttama AT-teleurakoitsija. Pystymme toteuttamaan yleiskaapeloinnin kategorioiden CAT6-CAT7A mukaan. Teemme kaikista yleiskaapeloinneista dokumentoinnin kategorialuokkien mukaan, kaikki työn vaiheet mitataan ja dokumentoidaan ja dokumentit luovutetaan työn tilaajalle.

Valokuidun asennus ja valokuituhitsaus.

Tarvitsisitko kiinteistöösi nopeampaa, turvallista nettiyhteyttä? Toteutamme valokuitukaapeloinnit ja -hitsaukset taloyhtiöihin, kouluihin ja toimistorakennuksiin toiminta-alueellamme, ota yhteyttä ja pyydä arvio valokuidun asentamisesta.

Miksi valita valokuitu?

Valokuidun avulla internet saadaan kulkemaan pitkät matkat tehokkaasti ja laadukkaasti. Kuidun sisällä tieto siirtyy valon nopeudella, jolloin internet-yhteys on nopea, vakaa eikä altis ulkoisille häiriöille. Internet-yhteys on valokuidun ansiosta tietosuojaltaan varmempi verrattuna vanhanaikaiseen DSL-puhelinlinjaan.

Valokuitu on nettiyhteyden rakentamista varten vertaansa vailla oleva järjestelmä, mutta kaikkiin kiinteistöihin se ei sovi. Valokuitua ei kannata asentaa lyhyille matkoille esimerkiksi omakotitalossa. Omakotitalojen internet-yhteyksien parantamiseen sopii yleiskaapelointi. 

Miten Sähköpalvelu JP Vähätalo toteuttaa valokuitukaapeloinnin?

Valokuitukaapelointiprojekteissa rakennamme verkon internet-yhteyttä varten. Alkuun laadimme asiakkaan kanssa suunnitelman tarpeiden mukaan eli kuinka nopeaa internet-yhteyttä tarvitaan sekä kuinka paljon ja millaista valokuitua kiinteistöön tarvitaan. Pystymme toteuttamaan sekä yksimuotokuitu- että monimuotokuituratkaisut nopean ja turvallisen internet-yhteyden mahdollistamiseksi. Käytämme pääosin yksimuotokuitua sekä monimuotokuitua tarpeen mukaan esimerkiksi valvontakameroiden kamerakaapelointiin. Yksimuotokuitu on suositumpi ja käytetympi valokuidun muoto, sillä sen häviöt ovat pitkällä matkalla pienemmät kuin monimuotokuidun. Monimuotokuitua käytetään useimmiten kiinteistöissä, joissa kuitua pitkin tarvitsee siirtää videokuvaa esimerkiksi valvontakameroista. Yleiskaapelointiverkkoon verrattuna valokuidun kautta saatava nopeus on moninkertainen.

Valokuidun asennus huolellisesti ja kustannustehokkaasti.

Jos yhteydet tökkivät ja haluat vakaamman kaapelointiverkon kiinteistöösi, ota yhteyttä ja pyydä arvio valokuitukaapeloinnista. Teemme kuitukaapeloinnit kustannustehokkaasti ja aikataulussa laakista kuntoon. Kaikista kuitukaapeloinneista saat dokumentoinnin määräysten mukaisesti eli kategorialuokkien mukaan. Mittaamme ja dokumentoimme kuituverkon toimivuuden asennuksen jälkeen ja luovutamme dokumentit työn tilaajalle.