Laskutyö ja pienurakointi.

Sähköautojen latausasemat.

Sähköautojen latausasemat.

Asennamme ja huollamme sähköautojen latausasemia toiminta-alueellamme. Pyydä arvio sähköauton latausaseman asennuksesta!

Sähköauton latausasema taloyhtiöön.

Usein sähköauton latausaseman tarve on taloyhtiölle akuutti, eli yksi tai useampi asukas on hankkinut tai hankkimassa sähköautoa tai hybridiautoa. Suosittelemme että yhden sähköauton latausaseman lisäksi tehdään varauksia useammalle latausasemalle, joita ei tarvitse toteuttaa heti valmiiksi asti. Näin taloyhtiö voi valmistautua asukkaiden tulevaisuuden tarpeita varten. Tiesitkö, että Asumisen rahoitus ja -kehittämiskeskus Ara myöntää avustuksia taloyhtiöille sähköautojen latausasemia varten? Lue alta lisää.

Sähköauton latausaseman voi asentaa periaatteessa mihin vain taloyhtiön parkkipaikalla tai parkkihallissa. Suosittelemme aina, että sähköautoja varten asennetaan latausasema, joka on tarkoitettu ladattavaa autoa varten.

Taloyhtiön sähköauton latausasemaan pystyy myös tilaamaan hyödyllisiä lisäominaisuuksia, kuten lukitsemismekanismin ja kortinlukijan eli lätkän. Kortinlukijan avulla latausasema voidaan yhdistää pilvipalvelinjärjestelmään, joka lukee energiankulutuksia ja helpottaa laskutusta. Pilvipalvelinjärjestelmän kautta on helppo seurata, kuinka paljon kukin asukas käyttää sähköauton latausaseman sähköä.

Sähköauton latausasema omakotitaloon.

Omakotitalon sähköauton latausaseman tulee olla riittävän tehokas päivittäiseen turvalliseen käyttöön. Asennamme omakotitaloihin latausasemia asiakkaan tarpeiden mukaan. Sähköauton lataus tavallisen pistorasian kautta ei ole suositeltava lataustapa. Tavallisesta pistorasiasta ei tulisi ladata yli 8A virralla. Väliliitosjohtojen käyttö voi johtaa tulipaloihin tai sähköauton latausjärjestelmän vaurioitumiseen.

Kuinka paljon sähköauton latausasema maksaa?

Latausaseman hintaan vaikuttaa kiinteistössä kuten kerrostalossa tai rivitaloissa olemassa oleva sähköjärjestelmä ja sen kyky tuottaa tarvittava määrä sähköä sähköauton lataukseen.

Suurimpia ongelmia taloyhtiöissä sähköauton latausasemien asennuksessa aiheuttavat pääsulakkeet eli sähköpääkeskuksen riittävyys. Kartoitamme etukäteen, minkä kokoinen sähköliittymä on, mikä on kaapelireitti, onko sähköpääkeskus rakennuksessa jolloin sähköauton latausasema voidaan mahdollisesti asentaa seinän viereen sekä mahdolliset maarakennustyöt ja reittityöt. Mikäli näyttää siltä, että maata joudutaan avaamaan ja kaapeloimaan latausasemaa varten, ilmoitamme siitä tarjouksen yhteydessä, joten ylimääräisiä yllätyksiä ei tule. Taloyhtiön osalta varmistamme myös, voiko sähköauton latausaseman asennuksen toteuttaa esimerkiksi isomman taloyhtiön saneerauksen tai muun huollon yhteydessä.

Asumisen rahoitus ja -kehittämiskeskus Ara myöntää avustuksia taloyhtiöille sähköautojen latausasemia varten. Avustuksen suuruus on vuonna 2022 35% toteutuneista kustannuksista, enintään 90,000 €. Tutustu Aran sivulla sähköautojen latausinfran rakentamisen avustukseen.

Sähköauton lataupisteiden eli latausasemien hinta asennettuna omakotitaloon on noin 1000-2000 €. Hintaan vaikuttaa, joudutaanko maata tai asfalttia kaivamaan ja joudutaanko sähkökaapeleita asentamaan parkkipaikan alle. Kartoitamme ensin asennusmahdollisuudet paikan päällä, tarvittavat työt ja toimenpiteet sekä tilaamme latausaseman ja sen asennukseen mahdollisestit tarvittavat kaapelit, johdot ja sulakkeet. Omakotitalon sähköauton latausasemaan lisäominaisuudet kuten pilvipalvelinjärjestelmät eivät yleensä ole tarpeellisia, sillä sähköautot itsessään kertovat, kuinka paljon sähköä kuluu. Mikäli sinulla on työsuhdeautona sähköauto, voimme lisätä latausasemalle mittarin tai pilvipalvelinjärjestelmän sähkönkulutuksen mittaamista varten.

Huomaathan, että sekä taloyhtiöillä että omakotitaloilla täytyy olla sähköauton latausaseman asennuksesta aina mittauspöytäkirja, joka pitää sisällään tasavirtamittauksen. Meillä mittaukset ja mittauspöytäkirja sisältyy aina projektiin. Kysy arvio sähköauton latausasemasta!